Tradycyjna włoska pizza jest wypiekana w piecu opalanym drewnem, który osiąga bardzo wysoką temperaturę, zwykle około 430-480 stopni Celsjusza. Taka temperatura pozwala uzyskać idealnie chrupiące ciasto, za którym przepada każdy miłośnik włoskiej kuchni. Co zrozumiałe, wiele osób dąży do tego, by ten sam efekt osiągnąć w domowej kuchni, co może nie być proste, jeśli do dyspozycji ma się zwykły elektryczny piekarnik. W naszym sklepie znajdziesz różne rodzaje kamieni do pizzy, dzięki którym we własnym domu będziesz wypiekać tak samo wyśmienite placki, jak w najlepszych pizzeriach!
Kamień do pizzy okrągły lub prostokątny
Przygotowaliśmy ofertę okrągłych, kwadratowych i prostokątnych kamieni do pizzy granitowych oraz szamotowych. Czym różnią się w zależności od materiału, z jakiego zostały wyprodukowane?
Kamień granitowy jest bardzo twardy, trwały, a także odporny na działanie zmiennych temperatur. Dzięki gładkiej powierzchni jest łatwy w utrzymaniu w czystości i nie wchłania tłuszczu.
Kamień szamotowy ma porowatą strukturę, dzięki czemu jest w stanie magazynować ciepło i wilgoć, a tym samym uzyskać doskonałą chrupkość spodu pizzy. W porównaniu z kamieniem granitowym jest też nieco lżejszy oraz prostszy w obsłudze.
Dobry kamień do pizzy z dodatkowymi akcesoriami
Aby domowe pieczenie włoskiej pizzy było wygodne i przyjemne, do zestawów dostępnych w naszym sklepie dołączono takie akcesoria jak łopatka, okrągła deska czy specjalny nóż z okrągłym ostrzem do szybkiego porcjowania placków. Dzięki temu nie poparzysz rąk, przekładając surową pizzę na gorący kamień, a po jej upieczeniu błyskawicznie pokroisz na kawałki i zaserwujesz bliskim. Przekonaj się, że nie musisz odwiedzać drogich restauracji, by raczyć się ulubionym smakiem!
Kamień do wypieku pizzy — jak go używać?
W osiągnięciu idealnego efektu przypieczonej, ale nie spalonej pizzy kluczowe jest prawidłowe użycie kamienia granitowego lub szamotowego. Postępuj zgodnie ze wskazówkami:
włóż kamień do piekarnika, by przez 30-40 minut nagrzewał się w temperaturze 230-250 stopni. Ustaw piekarnik na najwyższą możliwą temperaturę i czekaj, aż kamień dobrze się nagrzeje;
czekając na nagrzanie się kamienia, przygotuj ciasto na pizzę oraz ulubione składniki. Ciasto ułóż na drewnianej łopatce posypanej uprzednio odrobiną mąki, aby ułatwić sobie późniejsze zsunięcie na kamień;
gdy kamień do robienia pizzy będzie miał już idealną temperaturę, wysuń go z piekarnika, następnie przełóż ciasto z łopatki na kamień i piecz przez około 10 minut do momentu, aż składniki będą idealnie dopieczone, a boki ciasta zarumienione;
gotową pizzę wyjmij przy pomocy drewnianej łopatki, a kamień pozostaw w piekarniku do ostygnięcia.
Wybierz w naszym sklepie kamień do pizzy z łopatką, nożem i deską, by delektować się smakiem ulubionego dania, kiedy tylko zechcesz!
Kamień do pizzy na grilla gazowego
Kamień do pizzy to doskonałe rozwiązanie dla miłośników tego dania ze słonecznej Italii. Jak się okazuje, z powodzeniem można korzystać z niego zarówno w tradycyjnym piekarniku, jak i na grillu. Jesteśmy przekonani, że gdy poznasz możliwości, jakie daje kamień do pizzy na grilla gazowego, już zawsze będziesz przygotowywać pizzę właśnie w taki sposób. Kamień to gwarancja idealnie wypieczonej, chrupiącej pizzy nieodbiegającej smakiem od tych przygotowanych w tradycyjnym piecu opalanym drewnem. Sprawdź dostępne w naszej ofercie kamienie do pizzy na grilla gazowego i wnieś swoją domową włoską kuchnię na kolejny poziom!
Kamień do pizzy granitowy 38×36 cm+ łopatka Dla wielbicieli kuchni włoskiej polecamy granitowy kamień do pizzy stworzony z naturalnej skały, która równomiernie rozprowadza ciepło. To idealne rozwiązanie dla każdego, kto pragnie przygotowywać dania z chrupiącym od spodu ciastem w domowym zaciszu. Dzięki niemu neapolitańskie placki pieką się ekspresowo, a także mają wyśmienity smak. Po włożeniu…
Dlaczego nasz kamień ? ✅Jakość – Kamień produkowany z najwyższej jakości szamotu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury wytwarzany w prasie przy temp. ok.1400 stopni ✅idealnie zwymiarowany – 40x30x2cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅nadaje się na grilla- (nie zostawiać na otwartym ogniu) ✅zadowolenie klienta stawiamy na pierwszym miejscu – jeśli po zakupie masz jakiekolwiek wątpliwości lub zastrzeżenia- zwróć się…
Szamotowy kamień do pizzy Szamot to jedno z najlepszych rozwiązań do pieczenia pizzy — płaski kamień wykonany z tego materiału charakteryzuje się wytrzymałością na wysokie temperatury, a także doskonałą dystrybucją ciepła. To właśnie dzięki tym cechom pieczenie na nim pizzy jest łatwe, a przy tym skuteczne. To świetny wybór zarówno ze względu na wytrzymałość, jak…
Zestaw Kamień do Pizzy dla wielbicieli kuchni włoskiej polecamy granitowy kamień do pizzy stworzony z naturalnej skały, która równomiernie rozprowadza ciepło. To idealne rozwiązanie dla każdego, kto pragnie przygotowywać dania z chrupiącym od spodu ciastem w domowym zaciszu. Dzięki niemu neapolitańskie placki pieką się ekspresowo, a także mają wyśmienity smak. Po włożeniu kamienia do piekarnika…
Szukasz odpowiedniego kamienia do pizzy❓❓ Najwyższej jakości kamień granitowy do pizzy i chleba❕❕❗❗ Dlaczego nasz kamień ? ✅kamień wykonywany przez profesjonalny zakład kamieniarski z naturalnego granitu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury ✅idealnie zwymiarowany 37×35 cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅powierzchnia polerowana – odporna na zabrudzenia, kwasy i łatwa w czyszczeniu ✅druga strona kamienia szczotkowana w…
Szukasz odpowiedniego kamienia do pizzy❓❓ Najwyższej jakości kamień granitowy do pizzy i chleba❕❕❗❗ Dlaczego nasz kamień ? ✅kamień wykonywany przez profesjonalny zakład kamieniarski z naturalnego granitu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury ✅idealnie zwymiarowany 37×35 cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅powierzchnia polerowana – odporna na zabrudzenia, kwasy i łatwa w czyszczeniu ✅druga strona kamienia szczotkowana w…
Najwyższej jakości kamień szamotowy do pizzy i chleba❕❕ Dlaczego nasz kamień ? ✅Jakość – Kamień produkowany z najwyższej jakości szamotu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury wytwarzany w prasie przy temp. ok.1400 stopni ✅idealnie zwymiarowany – 40x30x2cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅nadaje się na grilla- (nie zostawiać na otwartym ogniu) ✅zadowolenie klienta stawiamy na pierwszym miejscu – jeśli po …
Szukasz odpowiedniego kamienia do pizzy❓❓ Najwyższej jakości kamień granitowy do pizzy i chleba❕❕❗❗ Dlaczego nasz kamień ? ✅kamień wykonywany przez profesjonalny zakład kamieniarski z naturalnego granitu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury ✅idealnie zwymiarowany 37×35 cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅powierzchnia polerowana – odporna na zabrudzenia, kwasy i łatwa w czyszczeniu ✅druga strona kamienia szczotkowana w…
Najwyższej jakości kamień szamotowy do pizzy i chleba❕❕ Dlaczego nasz kamień ? ✅Jakość – Kamień produkowany z najwyższej jakości szamotu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury wytwarzany w prasie przy temp. ok.1400 stopni ✅idealnie zwymiarowany – 40x30x2cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅nadaje się na grilla- (nie zostawiać na otwartym ogniu) ✅zadowolenie klienta stawiamy na pierwszym miejscu – jeśli po …
Nóż do pizzy z drewnianą rączką to doskonałe narzędzie dla każdego, kto uwielbia przygotowywać i podawać pizzę w domu. To nie tylko praktyczne, ale również piękne i stylowe rozwiązanie, które przyciągnie uwagę Twoich gości. Nóż jest wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co zapewnia trwałość i niezawodność przez wiele lat użytkowania. Drewniana rączka wykonana jest…
Szukasz odpowiedniego kamienia do pizzy❓❓ Najwyższej jakości kamień granitowy do pizzy i chleba❕❕❗❗ Dlaczego nasz kamień ? ✅kamień wykonywany przez profesjonalny zakład kamieniarski z naturalnego granitu ✅Wytrzymałość – odporny na bardzo wysokie temperatury ✅idealnie zwymiarowany 37×35 cm – pasuje do każdego standardowego piekarnika ✅powierzchnia polerowana – odporna na zabrudzenia, kwasy i łatwa w czyszczeniu ✅druga strona kamienia szczotkowana w…